woensdag 23 januari 2013

Eindelijk een blog gestart

Zat er al een tijd aan te denken. Een blog starten om mijn project onder de aandacht te brengen. Al jaren ben ik als illustrator bezig met het tekenen in opdracht. Omdat ik naast mijn werk als illustrator ook nog als kinderverpleegkundige werk in een ziekenhuis blijft er voor vrije projecten maar weinig tijd over.
Echter het is me gelukt om één van mijn grote passies eindelijk ten uitvoer te brengen: het tekenen van een strip! Het wordt een strip over Indianen. Afgezaagd zal men misschien zeggen, maar ik ben al jaren erg gefascineerd door deze mensen, hun geschiedenis, hun leefwijze in vroeger tijden en hun spiritualiteit. Als illustrator werk ik over het algemeen in een karikaturale stijl, maar voor deze strip heb ik het aangedurfd om in een realistische stijl te gaan werken.
Inmiddels heb ik mij veel verdiept in de leefwijze van een bepaalde groep Indianen. Als uitgangspunt gebruik ik een verhaal zoals die wordt verteld door zogenaamde 'storytellers'. Van dit verhaal heeft Marcel Verbeek een scenario geschreven. Het verhaal begint omstreeks 1737 in het grensgebied van de VS en Canada in de staat Montana. De groep Indianen waar het om gaat zijn de Niitsitapi, die later de Blackfeet genoemd zullen worden. Het paard was toen nog niet geïntroduceerd, men maakte gebruik van honden om rond te trekken over de noordelijke prairies. Het volk staat echter aan het begin van grote veranderingen waarin het zal uitgroeien tot één van de meest gevreesde stammen van de regio.

Via deze blog zal ik jullie op de hoogte houden van de vorderingen van de strip en ik hoop natuurlijk op zoveel mogelijk reacties.